Home / Actueel / Nieuws / Nieuwe deelverpakking ‘Voorgevulde pen’

Nieuwe deelverpakking ‘Voorgevulde pen’

11-07-2024
In het G-Standaard invoerloket, waar productverantwoordelijken artikelen kunnen aanmelden, is vanaf nu het deelverpakkingskenmerk ‘VOORGEVULDE PEN’ beschikbaar. Bij bestaande artikelen is, indien van toepassing, de deelverpakking aangepast.

De deelverpakking ‘VOORGEVULDE PEN’ was eerder niet beschikbaar. Artikelen waar het een voorgevulde pen betrof hadden daarom voorheen (bij gebrek aan beter) ‘WEGWERPSPUIT’ als deelverpakking. In de naam van het Z-Indexnummer stond in de meeste gevallen wel 'pen' vermeld. Daarnaast was het emballagetype van de bijbehorende PRK 'VOORGEVULDE PEN'. Dit gaf verwarring in de praktijk, het signaal is herkend door de gebruikersraden.

De Werkgroep Techniek heeft akkoord gegeven voor het opnemen van de deelverpakking ‘VOORGEVULDE PEN’. Het is daarnaast wenselijk gebleken om van de bestaande artikelen de deelverpakking aan te passen van wegwerpspuit naar voorgevulde pen. Deze aanpassing is, waar van toepassing, doorgevoerd in de G-Standaard van augustus 2024. De betreffende artikelen zijn in bestand 004 met mutatiecode 2 uitgeleverd.